Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/umitseno/fermangazetesi.com/include/conf.php on line 7
Kazanmak Güzel Midir? - FERMAN Gazetesi - Karaman (Gayrıticari_Hobi Sitesi)

Kazanmak Güzel Midir?

Bir kazancın sonunda hırsızın kazanması sonucu gösterdiği sevinç var ise o kazanç ne kadar meşrudur, ne kadar ahlakidir.

27 Mayıs 2018 11:43

Kazanmak Güzel Midir?

 

Kazanmak kelimesi maddi ya da manevi bir değeri elde etmek ise; kazanmak her zaman güzel midir?

Öğrenci sınavı, çalışan hakkını, sporcu yarışmayı kazandığı zaman sevinir. Her hangi bir çabanın sonucunda kazanmak vardır hep.

Hacı amcam camiye girerken dikkatli ve sakindir, ama çıkarken keyifli ve neşelidir. Rabbine olan borcunu ödemiş ve bedeli olan sevabı kazandığı için mutludur.

Bir evi, işyerini kollayıp bin bir sıkıntı ile o evi, işyerini soyan hırsız yakalanmadan işi temize çıkarmışsa çaldığı malları kazanmıştır.

 Bir çete güzel bir program yapıp tereyağından kıl çeker gibi devletin kasasından, milletin cebinden bir şeyler araklayınca kazanmıştır.

Bu kazançlar da gerçekten kazanç mıdır? Güzel kazanç mıdır?

Bir kazancın sonunda hırsızın kazanması sonucu gösterdiği sevinç var ise o kazanç ne kadar meşrudur, ne kadar ahlakidir.

“Abi anahtarı içerde unutmuşuz, şu merdiveni ver de balkondan girip şu kapıyı açalım” diyen adama merdiveni kullanacağı yere kadar taşımak, hatta o çıkıp da işini bitirinceye kadar beklemek yardım mıdır? Eğer o kişi sizi kandıran bir hırsız se ve başkasına ait bir evi soymak için sizi kullandı ise.

Böyle bir işe alet olup, sonra da; “Ne yani yardım etmeyip de insanlık gösterme miydim? Yardımlaşma ve dayanışma duygusu nerde kaldı. Hem adam içerde küçük bebek var tehlikede dedi, yatalak anam var dedi, Adam Allah kelamı ile başlıyor, ağzından ayet hadis düşmüyordu, üstelik falanca tarikatın da mensubu imiş, hele ki falanca sendikanın da tam desteğini almış” vs gibi mazeretlerle suç ortaklığınızı kurtarabilir misiniz?

Kazançların en çirkini Allah’ın gazabını kazanmaktır. Günah kazanmaktır. Vebal kazanmaktır.

Bir cemaate, bir camia, bir tarikata bağlıyım deyip vebal üstüne vebal altında kalanlar, helal ve haram kavramlarını kendi çıkarlarına göre yorumlayanlar, “haram helal ver Allah’ım senin kulun yer Allah’ım diye rahatlık içinde olanlar, halkın tiksintisini, nefretini ve kinini kazananlar, KAZANMIŞ olurlar. Ama baki âleme götürecekleri dağarcıkları kötülüklerle dolmuş olur.

Bu tür insanlara hangi sebeple olursa olsun destek veren yanında yakınında bulunan onun kendi adlarını kullanmasına ses çıkarmayan cemaat, vakıf, tarikat, STK, sendika, dernek, medya, kişi, kurum ve kuruluşlar da aynı suçun kayıtsız şartsız SUÇ ORTAKLARI, ÇETE ÜYELERİDİR…

Bu tür insanların kazanmak için yapamayacakları çirkinlik yoktur. Bir mevkii makamı, malı mülkü, maddi veya manevi herhangi bir değeri kazanmak için gerekirse bir süs köpeği misali pabuç bile yalamaktan geri durmazlar. Her kılığa girip her boyayı boyanıp kendilerini güzel gösteriler. Kullanacakları kişilere vaatlerde bulunur güzel bir geleceği anlatılar. Bazen de abalarının altındaki sopaları gösterirler, daha da ileri giderek, tehdit, şantaj ve baskı yöntemlerini kullanırlar.

Onların bu sahte görünümüne aldanıp, vaatlerine kanıp, tehdit şantaj ve baskılarına boyun eğip kazanmalarına sebep olmak gelecekte duyulan pişmanlığı yok etmez. Aksine o kazanımın kötü kullanılmasından doğacak vebali, oluşacak suçu bire bir paylaşmaktır.

Önümüzde Dünya’nın en kritik günlerinde sıkıntılar yaşayan vatanımızın geleceğini ilgilendiren bir seçim var… Üstelik yeni bir yönetim biçiminin ilk Başkanını seçeceğiz. Mercek altına yatırmaya gerek bile kalmadan tercih yapılacak kadar her şey ayan beyan.

Ama Karaman yerelinde şartlar bu seçimlerde çok daha farklı.

Adaylıklar büyük oranda kesinleşti. Taşra sosyal dokusunda herkes herkesin aldığı nefesi dahi biliyor. Hiçbir şey gizli ve karanlıkta kalmıyor. Soğan yiyip de ağzı kokanlar, sarımsak yiyenleri koruyup çoğunluk sağlama peşine düşüyor.

Çok değerli aday adayları vardı. Teşkilatlar kendi yapılarının gereğini yaptılar ve adaylarını açıkladılar. Takdir HALKIN. Vekâlet vermeye ne kadar uygun olduğuna karar verecek.

Ama en çok dikkat edilmesi gereken şey de günah, vebal kazanacaklara alet, destek, taraftar olup da aynı suça iştirak etmemeye gayret etmek.

“Bir oyumdan ne çıkar” sözü o teşkilattan herhangi birisinin bir yetimin kör kuruşunu gasp etme suçuna sizi de iştirak ettirir. En basiti liyakati olmadığı için zamanı israf etmek suçu bile sizin de ortak olduğunuz bir suç olacaktır.

Dini duygular da dâhil olmak üzere duygularımızın sömürülmesine aldanamamak gerekir.

DAVA saplantısı ile o davayı şer ellere teslim etme şaşkınlığına düşmemek gerekir.

Çok çok kötü bir geçmişe rağmen aydınlık gelecek vaatlerine kanmamak gerekir.

Abaların altından gösterilen sahte sopalardan korkup, tehdit, şantaj ve baskılardan sinip de yanlış karar vermemek gerekir.

Büyük bir VEBAL ve felakettir…

Rabbimiz Hak Yolundan ayırmasın. Akıl fikir ve izanımızı korusun…
Vatanımız, Milletimiz, geleceğimiz için HAYILISI olsun…

 
Karaman Seçim Erken Seçim
Bu Haber 3239 defa okunmuştur.
 
Yorum Ekleyin