Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/umitseno/fermangazetesi.com/include/conf.php on line 7
Bir Dönemeç Zor da Olsa Dönüldü - FERMAN Gazetesi - Karaman (Gayrıticari_Hobi Sitesi)

Bir Dönemeç Zor da Olsa Dönüldü

Dileriz diğer 2 Karaman milletvekili de olgunluk gösterip, 3 kişilik bir milletvekili ekibi oluşmasına vesile olurlar ve Karamana 3 koldan hizmet edilir.

26 Haziran 2018 09:40

Bir Dönemeç Zor da Olsa Dönüldü

 

Türkiye için çok büyük bir öneme sahip 24 Haziran seçimlerinde, gergin atmosfere rağmen Karaman, her zaman olduğu gibi, vakarlı ve seviyeli duruşunu sergilemiş, iyi bir kampanya dönemi geçirmiştir.

Biraz münzevi yaşayıp uzak durmaya gayret etsek de yarım asırlık köklerimiz yine de olaylardan haberdar oluyor. Bunları ıtırlı ve yararlı usareler olarak topluma verme gayreti içinde olduk.

Bu süreçte gözlemlerimiz neticesi bazı izlenimleri paylaşmak için güzel bir gün. Dileriz gelecek için bir ders niteliği taşır…

İlk tespit Sayın Lütfi Elvan için… Karamana yıllar boyu bahar havası yaşatan Sayın Elvan Mersin milletvekili olarak yine seçildi. Ak Parti içindeki güçlü konumunu yine korudu. Yeni süreçte de başarılı hizmetlerine devam edecek gibi görünüyor. Karaman için bir kazanımdır.

Antalya ve daha sonrasında Mersinden seçilen Elvan, Karaman bağlarını biraz gevşeltse de koparmadı. Ancak Karaman Milletvekili olduğu dönemlerdeki etkinliğinden uzak kaldı.

Doğduğu yaşadığı ve memleketi olan Ermenek için de her türlü imkânı adeta akıttı. Karaman Merkez ve diğer ilçeleri kıskandıracak gölgede bırakacak biçimde hem de. Ermenek ve Ermenek Halkının bu hizmetlere ihtiyacı vardı. Bir kimsenin kendi memleketine pozitif ayrımcılık yapması da doğrudur ve takdir edilir.

Bu noktadan Sayın Elvanın 2018 Seçim sonuçlarını önüne alıp bir analiz etmesini bekliyoruz. Hizmeti akıttığı yerlerle, hizmet alamayıp gölgede kalan yerler arasındaki farkı görmesini diliyoruz. Bu sonuçtan hareketle de Karaman Merkez ve Kazımkarabekir gibi gölgede kalmasına rağmen küskünlük, kırgınlık yapmadan destek veren bölgelere de Ermenek ilgisinden daha fazla ilgi, yatırım ve destek bekliyoruz. Ne kadar köfte, o kadar para ise, köftenin karşılığını alamamıştır. Parayı verenin de köfte isteme hakkı vardır. İstiyoruz… Üzerimizde hakkı varsa bizlerinde onun üzerinde hakkımız vardır. Bu hakkın bedelini hizmet olarak istiyoruz.

İttifaklara karşı çıkanların ne kadar yanıldığı, seçim sonuçlarında görülmüştür. Sadece oy oranlarında değil kampanya süreçlerindeki barış ve kardeşlik ortamına da faydası olmuştur.

Kişiler üzerinden yorumlara girmek istemesek de MHP İl Başkanı Sayın Oktay Yılmaz ve ekibine olan takdirlerimizi iletmek isteriz. Ayrıca MHP nin kapıdaki şansı geri çevirme pahasına, Dr. Turan Şener gibi bir değeri ikinci sıraya oturtan Genel Merkezlerinin ve Genel Merkezlerindeki etkili ve yetkili Karamanlıların yanlışlarının da bir Milletvekiline mal olduğunun farkına varmalarını isteriz. 

Tıp Fakültesi kararının Resmi Gazetede yayınlanıp yürürlüğe girmesine rağmen, Sayın Rektörün bu konudaki canhıraş faaliyetleri ile kurulan ve özel görüşmelerde güçlü ve hevesli pek çok da öğretim görevlisinin hazır olduğu Tıp Fakültesi için “balon” ifadesini kullanmasına rağmen Sayın Atakan Ünver’i de tebrik ediyoruz. (Sanırız etrafındakilerin etkisinde kalmıştır) Gerek önceki görevinde ve gerekse kampanya sürecinde başarılı bir çizgi sergiledi. Bildiğimiz, tanıdığımız o eski, seviyeli ve başarılı CHP li dostlarımızın eski performanslarını hatırlattı. Bu hali de ona başarıyı getirdi ve artık o Karaman Milletvekili. Kutlarız… Karaman sorunlarını çok iyi bildiğine şahit olduk. Bu sorunlara çözüm önerilerinde ufak tefek pürüzler olsa da haklılığını gördük… Üstelik CHP teşkilatlarınaki dağımıklığa rağmen başarı elde etmiştir.

Dileriz diğer 2 Karaman milletvekili de olgunluk gösterip, 3 kişilik bir milletvekili ekibi oluşmasına vesile olurlar ve Karamana 3 koldan hizmet edilir.

Belediye Başkanı Sayın Ertuğrul Çalışkan zaman zaman acımasız ve haddini aşan eleştiri oklarına maruz kalsa da, gerek aday adaylığı ve gerekse seçim kampanya sürecinde, belirli bir çizgide kalarak gerekeni yapmıştır. Seçimler hedeflenmese de bazı yatırımların bitiş tarihleri erken seçim öncesine denk gelerek bir şans olmuştur.
Yaptıklarını bir türlü anlatamasa, halka ulaştıramasa da, yaptığı güzel hizmetlerin hanesine olumlu puan olarak yazılmasını başaramasa da hizmet ve çalışmaları seçim sonuçları üzerinde büyük rol oynamıştır. Başarılı bir tablo ortadadır.

Seçilmeden önce kefil olduğumuz, hala da sevgi ve sempatimize mazhar olan, ancak nedenini bir türlü anlayamadığımız pasif bir süreç sergileyen, bununla da kalmayıp, görevi danışmancıkalrına pas eden ve onların halka, gazetecilere ders verdirmeye vesile olan Sayın Recep Konuk’u da kampanya sürecinde anmak gerek. Belki de Milletvekilliği sürecinden daha aktif ve daha verimli bir kampanya çalışması yaptı. “Artık işim bitti ne yapan yapsın” deyip çekip gitmedi. 24 Haziran gece yarısına kadar Karaman’da çalışmalara verimli bir şekilde katıldı. Görev süresi için teşekkür ederiz.

Unutarak hata ettiğimiz kimseler var ise peşinen özür dileriz.

Bu arada Ak Partiden kazanan 2 Sayın vekil için bir şey yazmadığımız hemen fark edilmiştir.

Aman arkadaş, neme lazım, bundan önceki seçimlerde yazdık dilimiz yangın…  Herkes yerinde sağ olsun. Herkesin aklı var fikri var… Bazıları bizden bin kat iyi biliyor, bildikleri gibi yapsınlar. Rabbim ve Halk takdir etsin. Bildiklerini takdir eden Rabbimizin ve Halkın değerlendirmeleri de ortadadır. Eksi 12…

2. sıradan kazanan Karaman Evladına gelince; Tanımam bilmem… Övsek yalakalık, eleştirsek haksızlık, öneride bulunsak densizlik, laf etsek gereksizlik olur. Ne diyelim; Rabbimiz üzerlerine aldıkları vebalden kurtulacak çalışma gücü, başarı, liyakat ve imkan versin…

Karaman genel olarak çok güzel bir süreçten geçmiş ve gerçekten de son derece olumlu bir sonuç çıkmıştır. Gerek REİS’e olan destek, gerek siyasi olgunluk ile örnek bir İl olmuştur.

Bu sürece katkısı olan herkesi tek tek tebrik eder, gelecek mutlu günlerin Karamanımız üzerinde aydınlıklara vesile olmasını dileriz…

Ama önemli bir gerçek bir kez daha tescillenmiş oldu. Halka rağmen, Halkın dilek arzu ve isteklerine rağmen halkın yapısına bir şeyler yapmaya kalkana HALK cevabını veriyor…

Etrafını dahi iyi gözleyen, daha iyi dinleyen, daha iyi anlayan ve ADALETLİ bir İZAN kabiliyeti ile davrananları özledik. Bekliyoruz…

 



 
Karaman Seçim Erken Seçim
Bu Haber 5847 defa okunmuştur.
 
Yorum Ekleyin