Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/umitseno/fermangazetesi.com/include/conf.php on line 7
Kaybettiğimiz Değerler - FERMAN Gazetesi - Karaman (Gayrıticari_Hobi Sitesi)

Kaybettiğimiz Değerler

Şehirlerde yaşayan insanların birbirlerine karşı olan sevgi ve ilgileri , tuttukları takımla yada oy verdikleri siyasi parti ile sınırlı kalmaktadır.

21 Ocak 2023 00:00

KAYBETTİĞİMİZ DEĞERLER

Milletler, öz yapılarının neler olduğunun ne tanımını, ne de tahlilini yapma ihtiyacını duyarlar.

Oysa bunlar bir milletin ÖZ VARLIKLARIDIR ve varoluşunun temel direkleridir. Hayatlarının ta kendisidir.

      Türk milletinin temel varlıkları da sırayla AİLE - MAHALLE- KÖY - DEVLET bu temel direkler son yıllarda maalesef büyük ölçüde erezyona uğramıştır. Aileler dağılmama , birlikteliklerini koruma telaşına düşmüşlerdir. Geçmişte YUVA olan evler bugünlerde otel odasına dönmüştür.

Aile bireyleri, sabah evden telaşla koşarak çıkıp, akşam geç saatlerde ancak eve dönebilmektedirler. Evde de birkaç saatlik sohbetin yerini bilgisayarlar yada akıllı denilen cep telefonları almış durumda. Aile bireyleri birbirlerinin halini hatırını soramaz hale geldiler.

 Aileden sonra gelen en büyük dayanışma kurumu olan MAHALLE kavramı da artık tükenmek üzere. Oysa o mahalle insanları birbirlerine bir aile fertleri gibi, iyi günde, kötü günde birlikte olurlardı.

Milli ordunun kurulmasında büyük emeği olan MOLTKE yurdumuzda bulunduğu senelerdeki tesbitlerini ayrıntıları ile yazdığı hatıralarında MAHALLE için şu tabiri kullanıyor. ''HAKİKİ TÜRK DEVLETİ'' ve ardından mahalle ile ilgili çok güzel örnekler veriyor.

Eski mahalle ve aile anlayışı artık yıkılmak üzeredir. Şehirlerde yaşayan insanların birbirlerine karşı olan sevgi ve ilgileri , tuttukları takımla yada oy verdikleri siyasi parti ile sınırlı kalmaktadır.

İşte bu iki değerli varlığımızı GAFLET, DALALET ve hatta HIYANET  yolunun kurbanları yapıp kendi ellerimizle yıkıp yok etmek üzereyiz.

Vakit geçirmeden çok sıkı tedbirler alınarak bu yıkılışın önüne geçilebilir. Yoksa , işte orasını düşünmek bile istemiyorum.

      Hayırlı, huzurlu ve sağlıklı akşamlar diler, sevgi ve saygılar sunarım.

               ULVİ EMRE

 
köşe yazıları ulvi emre
Bu Haber 382 defa okunmuştur.
 
 
Yorum Ekleyin