Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/umitseno/fermangazetesi.com/include/conf.php on line 7
FERMAN 28 YAÞINDA… - FERMAN Gazetesi - Karaman (Gayrýticari_Hobi Sitesi)

FERMAN 28 YAÞINDA…

Karaman fikir hayatýnýn temel taþlarýndan FERMAN Gazetesi Yayýn haaytýnda 28. Yýlýna girdi. Elbette FERMAN Gazetesinin bu denli etkin ve saygýn olmasýnda ortay koyduðu prensipler ve bu prensiplerinden taviz vermemesinin rolü büyüktür.

16 Mart 2014 00:00

1987 Yýlýnda o dönemin gündeminde gördüðümüz eksiði kapatmak üzere birkaç arkadaþýmýzla baþladýðýmýz FERMAN yolculuðu bugün 28. Yýlýna giriverdi. Giriverdi, çünkü amacý üretmek olanýn zamaný çabuk geçiyor.

Týpký 1968 Yýlýnda baþlayan basýn hayatýmýz gibi…

Bir memleketin ihyasýnda çok çeþitli elemanlar görev alýr. Ýmardan kültüre, sanayiden eðitime, güvenlikten saðlýða pek çok sektör üretir, imar eder mamur eder.

Çoðu zaman farkýna varýlmasa da tümünün temelinde bir gerçek yatar. FÝKÝR.

Yýllarca bu memlekette FÝKÝR üretmek suç oldu. Küçümsendi, hor görüldü, kýnandý, yasaklandý, cezalandýrýldý. Bu toplumun temeline de iþledi. Daha çocuk yaþlardan itibaren insanlar fikirlerini söylemekten korkar, ürker hale geldiler ve toplum bir sessizler güruhu oldu.

Dünyaya yön vermiþ, Kurtuluþ Savaþý gibi bir destaný yazmýþ millet yeni bir devlet kurma baþarýsýný da gösterse fikirlere tahammül olgunluðunu ve asaletini geçici bir süre unuttu.

Ne zaman ki bu memlekette birileri hangi fikirden olursa olsun, korkmadan fikirlerini haykýrmaya, her ortamda dile getirmeye kalktý anlayýþ deðiþti. Bu tarih öyle çok da uzak deðil. 12 Eylül Faciasýndan hemen sonra 5-10 yýldýr devam eden bu sesler daha gür çýkmaya baþladý.

Günümüz Artýk fikirlerin her türlü maddi güçten üstün olduðunun kayýtsýz þartsýz kabul edildiði gün. Tabi þunu da belirtelim kabul edilse de beleþ, bedava meccane olan da bu memlekette fikirler ve o fikirlerin üreticileri.

Ýþte öyle bir ortamda geri kalmýþlýk abasýný sýrtýndan atmaya çalýþan Karaman için en iyi bildiðimiz iþi yapmaya karar verdik ve baþladýk. Bu da bu memlekete yapýlacak TEMEL hizmet olarak görünmüþtü bize.

Geldiðimizi noktada hafýzalarýmýzýn arþivlerini kurcalayýnca da bu konuda ne kadar haklý olduðumuzu görüyoruz.

Bugün devasa bir þekilde yenisi yapýlan Devlet Hastanesinin yetersizliklerini yazarak gündeme getirdiðimizde, dikkate alýnmýþ ilave yapýlmýþtý. O da yetersiz olup da yine gündeme getirdiðimizde bugünkü modern hastanemize ýþýk tutmuþtuk.

Eksikliðini yazdýðýmýz okullarda bu gün o okuldan mezun olup öðretmen olmuþ çocuklarýmýz öðretmenlik yapmakta.

Bir Sanayici Kardeþim penceresinden Organize Sanayi Bölgesini iþaret ederek “Hasan Bey bu gördüðünüz alan arap tavþanlarýna yurt olan ýssýz bir bölge iken bugün bu hale geldi ise sizin yazdýklarýnýz, önerdikleriniz ve ortaya attýðýnýz fikirlerle oluþmuþtur” demiþti.

Bazen biz bile sebep olduðumuz faydalarýn farkýna bu kadar varamýyoruz. Bu Millet kadirþinas ve fikirlere saygý duyan bir millettir.

Elbette FERMAN Gazetesinin bu denli etkin ve saygýn olmasýnda ortay koyduðu prensipler ve bu prensiplerinden taviz vermemesinin rolü büyüktür.

Geçtiðimiz günlerde siyasi fanatizmden baþý dönmüþ bir genç kardeþim, günümüz þartlarýndan daha öncesini bilmediðinden mevcut belediye ve iktidar savunuculuðu yaptýðýmýzý söylemiþti. Tabi 45 yýllýk mesleðimizi bilmesi için 35 yýllýk ömrünü aklý erdiði 5 yýlý yetmez. Nerden bilsin Özcan Genç, Kerim Kýlýnç, Hasan Özkaymak, Adem Güngörer, Yaþar Evcen, Ali Kantürk de dahil olmak üzere hepsi uzun ömürlü olsun, sað olan memleket evlatlarý ile de ayný ortamý yaþayarak Karamana hizmette bir olduðumuzu.

Yarýn bu isim kim olursa olsun onunla da ayný çizgide, hizmet ve güzellik üretme çizgisinde yan yana olduðumuzu görünce de elbet cehaletlerinden ve ferasetsizliklerinden “çýkarcý” etiketini hazýr tutanlar vardýr, olacaktýr. Bizler hizmet yolunun hangi daðlarý nasýl aþtýðýný biliriz. Ýddia edildiði gibi “çýkar” maddesini ön plana almýþ olsaydýk 45 yýl öncesi “önce maddiyat ve çýkar” derdik. Çok þükür ki bugün þükründen aciz olduðumuz büyük bir manevi zenginliðimiz var.

Bu güne gelmemizde destek, güç ve emek veren pek çok deðerli dostumuz oldu. Buradan ebediyete intikal eden Can Kardeþlerim Seyyit Ahmet Mangýrcý ve Ahmet Özünal’ý anmakla yetineceðiz. Kabirleri nûr Mekanlarý Cennet olsun Ýnþallah.

Diðer isimleri sayarken yorgun belleðimiz bir isim atlar diye hicap ederiz.

Yaþayan tüm dostlarýma caný gönülden teþekkür ve þükranlarýmý sunuyorum. Tek kiþi gibi görünsek de siz dostlarýmýzla tam bir ordu gibi olduk hep. 

Tek kiþilik Kadromuzla 
Haftada 25 haber güncellemesi...
4 Tane Makale 
Anýnda (Canlý) Spor Haberleri

Bunu da az buluyoruz... FERMAN Gazetesi Bugün tam 28 yaþýnda...

Basýlý gazete olarak 1987 de yayýna baþlayan FERMAN Gazetesi çaðýn yeniliklerine uygun olarak Ýnternette hizmete devam ediyor.
Reklam kaygýsý olmadan. Ticari hesaplarý olmadan. Siyasi aidiyeti olmadan.

Tarafsýzlýðý ret ediyoruz.
HAK'tan ve HAKLI'dan yana yýlmaz savunucu taraftar olarak. 
Karaman ve Karaman'lýdan yana olarak. Türkiye ve Milletine hizmetkar olarak.
Artan medyatik kirliliðe ve ahlaksýzlýklara prim vermediði için her türlü saldýrýlara uðramasýna raðmen, aldýrýþ etmeden, ahlaklý yoldaþlarý, dostlarý ve kardeþleri ile yoluna devam etmektedir.

Onlar sayesinde moral bulmakta, güç almakta ve mutlu olmaktadýr. 
45 Yýllýk Basýn deneyimi ile Yerel Basýnda Topyekün güçlü olmanýn çabasýný her zaman vermiþ ve bu konuda her el uzatanla el birliði yapmýþtýr.
Haksýz þikâyet, iftira, karalama ve komplolar hep FERMAN Gazetesi lehine iyilik ve güzellik olarak geri dönmüþ, haklý olmanýn gururunu yaþatmýþtýr.

Sizlerle bu memlekete hizmet yolunda yoldaþlýk etmekten mutluyuz. Gelinen güzel günlere katký vermekten ve bir tutam tuz olmaktan gururluyuz.

Ýþlediðimiz sorunlarýn, getirdiðimiz çözüm önerilerinin sahada uygulandýðýný görmek tevazumuza raðmen haklý onurumuz olmuþtur.

Vakarýmýz her zamankinden daha anlamlý, daha da haklýdýr.

Her bir satýrýmýzý okuyan, bize güç veren, destek ve yardýmlarýný esirgemeyen, bizim gerçek yüzümüzle ve halimizle bizi kabul eden tüm okurlarýmýza, bu hizmette yakýn destek veren dost ve kardeþlerimize TEÞEKKÜR eder 28. yýlýmýzda saðlýk ve esenlikler dilerim...

 
ferman 28. yýl gazete karaman
Bu Haber 1326 defa okunmuþtur.
 
 
Yorum Ekleyin