Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/umitseno/fermangazetesi.com/include/conf.php on line 7
Yarın Berat Kandili - FERMAN Gazetesi - Karaman (Gayrıticari_Hobi Sitesi)

Yarın Berat Kandili

BERAT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

22 Haziran 2013 00:01
Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri de Berat Gecesidir. Mübarek Üç Aylardan Berat Kandili nedir? Berat Kandili 2013 ne zaman? Berat Kandili 23 Haziran Pazar akşamını 24 Haziran Pazartesi gününe bağlayan geceye denk geliyor.

Berat Kandili Borçtan, suç ve cezadan kurtulmak anlamına gelmektedir. Günahlardan kurtulmaya vesile olan Şaban ayının onbeşinci gecesi de Berat gecesi olarak idrak edilir.

Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem efendimiz şöyle buyurmuşlardı:

"Recep, Allah'ın ayıdır. Şaban, benim ayımdır. Ramazan, ümmetimin ayıdır". Mübarek Recep ayının ardından gelen Şaban ayı Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem'in ayıdır. Bu mübarek ayın değerini bilerek, ibadetlerimizi yapmalı, alemlerin Rabbinden af dilemeliyiz.

Allah Teâlâ bu gece af kapılarını açar; bu gecede mü`minler affa uğrarlar ve günahlarından tevbe ettikleri taktirde temizlenirler. Bu gecede, bir yıl içinde olacak bütün işler hükme bağlanıp, ifası için Cenab-ı Hak tarafından meleklere verilir. Bu geceye has bir ibadet yoktur. Gecesini ibadet ve dua ile, gündüzünü oruçlu geçirmek güzeldir.
 
kandil berat
Bu Haber 1623 defa okunmuştur.
 
Yorum Ekleyin