Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/umitseno/fermangazetesi.com/include/conf.php on line 7
Maske Dağıtımı ve Eleştiri Boyutları - FERMAN Gazetesi - Karaman (Gayrıticari_Hobi Sitesi)

Maske Dağıtımı ve Eleştiri Boyutları

Muhtarlara bir de gönüllü vefa guruplarından yardımcı verilir ve seri biçimde hatasız dağıtım gerçekleşir.

07 Nisan 2020 11:36

Maske Dağıtımı ve Eleştiri Boyutları

 

Bir afet, bir bela, bir musibet bu salgın.

Afetlere önceden hazırlıklı olmak, afeti güçlü karşılamak ve zararları en aza indirmek gerekli. Bunun için bilgiyi, teknolojiyi, insan kaynaklarını ve eldeki tüm imkânları iyi değerlendirmek ve felaket sürecini iyi yönetmek lazım.

İçlerindeki kin nedeni ile ya da siyasi kaygılarla, korona olayında Türk Devletinin başarılarını sudan sebeplerle yok sayanlar elbette var. Olacak toplumda çürük elmalar…

Tıpkı ömründe saksıda soğan yetiştirmemiş kişilerin ağaç katliamı, gezi olayları, doğaya saygı gibi sloganlarla yola çıktığı gibi… Bir kula bir lokması nasip olmamışların yardım ve destek kampanyalrıan sövdüğü gibi. Tıpkı evini ailesini yönetmekten aciz, bu güne kadar hiçbir göreve talip olmayıp hasır altına saklansa da her faaliyete hırlayıp kem sözler edenler gibi. Tıpkı cüce aklı ile sadece topraktaki temeli görüp kubbedeki altın yaldızdan haberi olmayan lağım fareleri gibi.  

Ayrıca Devletimize saldırırken Devlet/siyaset kavramını unutanları süpürge sapı ile dövmek gerekli. Şu an devlet adına görev yapanların içinde her siyasi görüşten kişiler var ve canla başla MİLLETE hizmet veriyorlar.

Bu istisna sayılacak, yüzdelik dilimine bile girmeyecek kadar basit yaklaşımları bir kenara bırakmak lazım. Keşke medeni bir şekilde ve insanca gördükleri yanlışlara çözüm önerileri ile destek verseler…

Mesela şu günler maske dağıtımını yerden yere vuranlar Devlet yetkililerimize şu öneride bulunsalar.

“Herkesin bir vatandaşlık numarası var. Bu günler de düşünülerek böyle bir uygulamaya başlandı. Seksen Üç Milyon civarı nüfusun Baki Aleme göç edenleri ile bu rakam Yüz Milyondan fazla değil.

Nüfus müdürlüklerinde olan bu kayıtlar Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğünde kalıp halinde var.

Bizim muhtarlarımız da var. Şu günlerde canla başla mahalleleri için çalışıyor vatandaşların hizmetine koşuyor.

Bilgisayar teknolojisi artık avuç içindeki cep telefonlarında.

Çok basit bir bilgisayar programı ile bu maskeler muhtarlar aracılığı ile dağıtılabilir. Milyonlarca insana kargo yolu ile yollanmaktansa muhtarlara mahalle halkı sayısınca gönderilir. Muhtarlara bir de gönüllü vefa guruplarından yardımcı verilir ve seri biçimde hatasız dağıtım gerçekleşir.

Yok ePTTAVM yok e-devlet yok kargo yok internet telaşı olmaz. Kargo gönderisi sadece muhtarlarla sınırlı kalır. O da örneğin Karaman’da 60 civarında gönderi demektir.

Muhtar ve gönüllü aracılığı ile teslim edilen maske vatandaşın vatandaşlık numarası ile söz konusu bilgisayar programına işlenir. Adet yerini bulsun diye de bir okul defterine imzası alınır ve iş olur biter.

Yani okyanusu geçip de derede boğulmamak gerek.

Bu salgının en önemli maddesi maske olarak topluma duyuruldu, tüm dikkatler maske üzerinde toplandı. Şimdi ise satışı yasaklanarak fırsatçıların önü kesildi.

Madem bu kadar önemli, olmazsa olmaz bir madde, dağıtım da seri ve paniksiz olmalıdır.

STK ve diğer örgütler var ise bugün için var ve ellerinden geleni de yapıyorlar. Maske dağıtımı da STK ların en önemlisi olan Muhtarlarımız aracılığı ile yapılabilir. Ne deve kalkar ne de çan öter.

Her fırsatta hırlayacak olanlara da laf düşmez. Keşke onlar da hırlamak yerine medenice, insanca ve ahlaklıca yanlışları söyleyip önerilerini ortay koysalar.

Böylesi güzel yönetilen bir süreçte maske dağıtımı maskaralığa dönüşmemelidir.

Bu günlerde mükemmel giden çalışmalarda ufak tefek aksaklık, eksik ve yanlışlar da kaçınılmazdır. Bunlar karşısında seviyeli, yapıcı ve biraz da hoşgörülü olmak önce bizim kendimiz için şarttır.

 

Hasan ÖZÜNAL

 
Sağlık salgın virüs hastalık hastane dayanışma
Bu Haber 2670 defa okunmuştur.
 
Yorum Ekleyin